Blomsterkransebrud -skilsmissesangen der endte i Højskolesangbogen

Torsdag d. 12 nov. udkommer “Blomsterkransebrud” -sangen er skrevet til et seminar for nye højskolesange tilbage i 2019. Jeg greb det foreslåede emne “skilsmisse” og fik skrevet en sang, der rørte mig selv ganske heftigt(!). Jeg græd simpelthen og tænkte i øvrigt, at dette næppe var egnet til fællessang. Jeg var klar til at glemme alt om den i udgangspunktet konstruerede sang, men højskolesangbogsudvalget hev fat i sangen igen og igen, og tilsidst blev jeg overbevist om, at der måte være en eller anden kvalitet i sangen.

Jeg kan se nu, at jeg faktisk ikke helt har villet være ved sangen. Måske fordi den kom meget tæt på? Anyways… på torsdag udkommer sangen, og den er ganske ærligt ment…

Det er ikke alle dage lige sjovt at sidde i det tomme hus den uge hvor ungerne er væk. Nogle dage føles det som om, jeg lige så godt bare kunne forsvinde… At jeg har fejlet på alt det essentielle. Så sidder jeg der i stolen og mørkner til. Jeg er dog begyndt at respektere de valg jeg har truffet igennem livet og lærer så småt at leve med dem. Jeg har skabt nogle fantastiske muligheder for at udforske et arbejdsliv, der ikke ellers havde kunnet lade sig gøre. Jeg fik lov til at danse på bordene, rejse verden rundt og ikke mindst rejse dybt ind i mig selv. Til gengæld måtte mine børn undvære mig og jeg dem halvdelen af den tid vi kunne ha været sammen.

Mit hullede skilsmisseliv skaber grobund for de største “highs” og “lows”. Jeg mærker det til fulde -livet, og sådan forsøger jeg også at være med mine unger, når de er her. Tilstede i det der er, stort og småt, voldsomt og fredeligt, paradoksalt, dansende og længselsfuldt, men aldrig ligegyldigt. Skilsmissen blev et brud på noget smukt, noget der skulle være så godt. Et glansbillede jeg forestillede mig, som ikke blev. Jeg tænker, at det måske er mere kompliceret end som så at binde en levende blomsterkrans, når man selv er vokset op omgivet af plastikorkideer.

Her er et musikalsk billede på en svær følelse. Det ville gøre mig meget glad, hvis den ku gi rum til sorger rundt omkring. For hvor sorgen rummes opstår omsorg. Kærligt og blidt; hjerte til hjerte. En særlig refleks. Jeg hører dig og jeg lytter!

Du kan høre sangen på din streamingtjeneste fra på torsdag…

Og i øvrigt er sangen nu at finde i Højskolesangbogen!

 

artwork: Jade Mar Rolsted