Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque.

Press enter to begin your search

På eventyr i Tyrkiet!

Sara Grabow / Fællesrum  / På eventyr i Tyrkiet!

På eventyr i Tyrkiet!

 

 

Jeg har været i Tyrkiet og spille med duduk-spilleren Canberk Ulas. Det er fantastisk at mærke hvordan musik kan være den bedste kommunikation. Vi har en umiddelbar forståelse og indlevelse i hinandens musikalske univers. Det griber mig virkelig om hjertet at høre Canberk spille, og det er ikke uden grund. Instrumentet er blevet kaldt for “Guds Stemme”!. Vi har fundet hinanden på Instagram(!) og indleder nu et samarbejde, hvor vi vil spille koncerter i Tyrkiet og Danmark -i første omgang:).

Vores debutkoncert blev en ordentlig mundfuld. Vi skulle spille på det mørkelagte spillested Karanlik Isla, som inviterer publikum og musikere ind i et totalt mørke, hjulpet på plads af blinde medarbejdere. Forvirringen var total, da jeg ikke kunne huske sæt-listen og aftaler om bevægelsesruter druknede i et virvar af tyrkisk og “slow english”. Ha ha. Ja, så har man prøvet det! Men der var smukke og fantastiske momenter, og det er uden tvivl, at mørket kan give noget helt særligt til musikken!

Derudover blev jeg inviteret med til Canberk og Apostolus Sideris duo-koncert i Seferihisar/Izmir. Jeg fik lov at bidrage med 4 sange, og det blev en dejlig aften med glade publikummer. Jeg fik en forsmag på Tyrkiets smukke kystlinje ved Ægæerhavet og en rundtur i den gamle Græske by Teos med Dionysos tempel og politiske arenaer fra 200 BC.

Det er blevet oplagt at spille sange, der springer fra vores tidlige kulturelle rødder. Anatolske folkesange og danske ballader som Der står en Lind har fået et nyt liv. Det handler vel om at finde ud af, at vi ikke er så forskellige endda! Går du langt tilbage finder vi mange fællestræk i rytme og melodi. Det er dog stadig en gave at lære af hinandens forskellighed. Den skandinaviske enkelhed blandes med tyrkisk/østlig kompleksitet og mystik. Jeg føler mig meget taknemmelig over inspirationen!

 

Sara Grabow

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.