Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque.

Press enter to begin your search

Se nu stiger solen…

Sara Grabow / Fællesrum  / Se nu stiger solen…

Se nu stiger solen…

Enkelheden i en solopgang. Jeg kan li’ det enkle. Hver gang jeg er blevet forledt til at gøre tingene lidt mere jazzy, cool, mere læbestift, mindre drama, mere drama, mørkere, mere up-tempo, mere indadvendt, mere udadvendt osv… er det bare gået galt. Eller det blev aldrig rigtigt -for mig. Det er ok at intensivere et udtryk, men aldrig på bekostning af kernen. Hvis kernen forsvinder i et udstyrsstykke skabes afstand -ikke kontakt.

For mig er musik kontakt. Kontakt til mig selv. Kontakt til andre mennesker. Derfor er det fløjtende ligegyldigt for mig, om jeg synger mine egne sange, min fars, salmer, tyrkisk eller rock n roll, sålænge jeg kan mærke mig selv i det og skabe kontakt.

Se nu stiger solen af havets skød

luft og bølge blusser i brand i glød

hvilken salig jubel, skønt alt er tyst

medens lyset lander på verdens kyst

Har vi ikke alle tabt mund og mæle over en solnedgang…

For tiden har jeg opgaver hvor jeg skal synge sammen med folk -gamle melodier vi kender, men måske aldrig er trådt helt ind i. “Se nu stiger solen” vil til Lydvandring i Helligåndskirken blive indstuderet med kun det ene første vers. Sammen vil vi smage på ordene, på melodien og på billederne. Så enkelt og dog så rigt. Fylder vi flere vers på kan det første billede risikere at miste sin kraft. Vi vil synge det sammen, så vi rigtig kan mærke saften i denne elskede salme. Styrken i enkelheden.

Ligeledes skal jeg til Skt Hans instudere og sammen med publikum smage på “Vi elsker vort land”/Midsommervisen -den gamle version fra 1885. Jeg vil dele publikum op i grupper, så vi kan svare hinanden og høre melodien og ordene på en ny måde. Melodien er svær og rækker højt for lave stemmer. At finde fred med hver sin stemme. Missionen er at alle vil opdage noget nyt og føle det enkle budskab.

“Vi vil fred her til lands, sankte Hans, sankte Hans

den kan vindes hvor hjerterne aldrig blir tvivlende kolde”.

Sara Grabow

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.