To i Rummet -nyt album 31 maj 2021

To i Rummet er en opfølger til udgivelsen EneRum fra 2017.

Efter at have beskæftiget  mig med at finde min egen stemme på albummet EneRum, undersøger jeg nu tosomheden og samarbejder med fornyet kraft.

Jeg har lavet en plade, som kommer ud af en længsel efter at udveksle med andre kunstnere. I de seneste år har jeg haft en gryende interesse for digterkunsten, og har haft nogle skønne coronavenlige møder med digtere gennem tid og rum. Digte fra nær og fjern, fortid og nutid -allesammen møder igennem luften med andre digteres tanker og længsler, som jeg har sat ny musik til. Jeg dykkede ned i alle de inspirerende digtsamlinger jeg kunne finde, og gav de ord, der greb mig nyt liv. Ordet og musikken i kærlig dans.

Det er nok ikke helt tilfældigt at 4 af teksterne stammer fra norske digtere. Min mor er norsk og jeg mærker en interesse efter det norske i mig; fjeldene, naturen, ro og plads.

Jeg har oversat til dansk, så vi kan få naturbeskrivelserne lidt længere ind i sjælen hernede i vores flade land.

Der ligger et ønske om samtale i musikken. En samtale om begreber som tro, tvivl og drøm. Og ærlighed. Kan musikken lære os noget, som vi er ved at glemme? Noget om det der ligger bag ved? Stilheden måske. Det at lytte…-vor tids fornemste opgave.

I studiet har jeg samarbejdet med producer og guitarist Martine Madsen. Vi kender hinanden fra samarbejdet i Den Gamle Sangskat, og det har været en gave at uddybe i denne retning. Vi har været To i Rummet; Jeg har indspillet guitar og vokal og Martine siddet ved tasterne. Ofte er Martine arbejdet videre uden mig, med musikken jeg efterlod, hun har tilføjet flere instrumenter, lagt kor og mixet. En evig udveksling mellem det man har på hjerte, og det der kommer en i møde.

Cellist Kirstine Elise Pedersen har spillet smuk cello på Lykke og I mit hjerte er en brønd. Tak for det!

Vi har fået trommespil m.m. foruden stor hjælp og sparring af Mads Andersen. Tak!

Albummet handler i sin essens om samhørighed på tværs af tid og rum. At det er muligt at finde hinanden; at finde kærligheden i det der svæver, selvom det er svært, når vi som menneskehed er så fokuserede på fast ejendom.

Denne her er til dig Thue.

se mere:

To i Rummet -nyt album 2021