Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras sollicitudin, tellus vitae condimentum egestas, libero dolor auctor tellus, eu consectetur neque.

Press enter to begin your search
 

Lydvandring

Hvad er en Lydvandring?

 

“Lyt til rummene du vandrer i
hver har sin klang at fortælle!”

 

Lydvandring er koncert, fællessang, eftertanke og bevægelse i skøn forening under ledelse af Sara Grabow.

Når vi vandrer med lyden som fokus udvikler vi en af vore mest forsømte og samtidig vigtigste sanser, nemlig høresansen.

Høresansen er den første sans, der udvikles hos mennesket og den sidste, der forlader kroppen, når vi skal herfra. Længe har vores samfund været domineret af synssansen og lydvandringen er som skabt til at genfortrylle vores oplevelser med lyd og at åbne vore støjvante ører på en blid måde.

Vi undersøger hvordan lyd bevæger sig i rum både ved at lytte til enkle kompositioner, men også ved at synge sammen og mærke hvor lidt, der egentlig skal til for at hele rummet sættes i bevægelse -i vibration.

Der fortælles anekdoter fra rummenes egen historie, der synges fra forskellige vinkler og niveauer, og det hele flettes sammen til en unik vandring hvor væggene pludselig kan tale og synge.

Lydvandring i kirker:

Lydvandring i kirkerummet er en rejse for den søgende sjæl. Den ritualiserede vandring undersøger kirken som rum, og berører de mange tanker og symboler, der er knyttet til kirken og den kristne tro. Med en jordbunden tilgang til det højtidelige, veksles der imellem koncert, fællessang, stilhed og samtale, og vi udforsker kirkerummets forskellige klanglige forhold.

Lydvandring i naturen

Lydvandring i naturen handler om at lytte til al den skønne lyd naturen bidrager med. På disse vandringer er der små sange og lydøvelser undervejs, men hovedfokus er på at lytte og sanse de budskaber og sange naturen konstant forsøger at overlevere til os.

Lydvandring på slotte:

Slottene byder på rig mulighed for akustisk interessante rum. Dertil kommer historiske begivenheder og fortællinger fra lokalområdet. Tårne, trappeopgang og sale får et nyt lyt og det historiske vingesus får en ekstra dimension, når man næsten kan høre fortidens trin på trappen.

Lydvandring på museer:

Museer er ofte bygget eller indrettet med et stort fokus på rum som medvirkende til fortælling. Ofte står rummene rent med enkle kunstværker og lyden kan gi os en mulighed for at dvæle i øjeblikket og dermed gå dybere ind i et kunstværk. Museer er også velegnet til fælles lydeksperimenter, der skaber et “før og et efter” og gir friske øjne til det visuelle.

 Lydvandringer i naturen for børn 4-10 år 

Lydvandringerne ønsker at give børn en sansemættet oplevelse af at være i naturen med musik som bindeled.  Undervejs komponeres sange til udvalgt natur. F.eks. Kunne der fortælles om egetræet; om eventyr som træet optræder i, om egenskaber og myter der knytter sig til, og sammen finder vi på små rim, der bliver til vers, der bliver til sange. Børnene synger og jeg spiller guitar. Evt danses simple former for kædedans.Børnene møder en troubadur-figur i form af mig, der spiller, synger og fortæller samt leder vandringen til de udvalgte steder. Nogle steder skal de blot lytte til en sang og en fortælling, andre gange skal de synge med på noget velkendt, men primært skal de selv finde på rim og melodier sammen med mig.