Lydvandring

Lydvandring er en vandring, der kultiverer vores lytteevne. Vi bevæger os igennem forskellige klangrum. Vi synger og lytter.

Jeg fortæller historiske fakta eller andet, der knytter sig til stedet, og vi finder ind til mere meditative, fordybede tilstande sammen.

Jeg laver lydvandringer indenfor som udenfor, for voksne og børn – det kræver blot lidt fantasi at fortrylle dit nærmiljø. Læs mere om vandringerne i  kirker, på kirkegårde, slotte, museer og i naturen.

Læs her nogle konkrete eksempler:

 

Lydvandring i kirker:

Lydvandring i kirkerummet er en rejse for den søgende sjæl. Den ritualiserede vandring undersøger kirken som rum, og berører de mange tanker og symboler, der er knyttet til kirken og den kristne tro. Med en jordbunden tilgang til det højtidelige, veksles der imellem koncert, fællessang, stilhed og samtale, og vi udforsker kirkerummets forskellige klanglige forhold.

Lydvandring på slotte:

Slottene byder på rig mulighed for akustisk interessante rum. Dertil kommer historiske begivenheder og fortællinger fra lokalområdet. Tårne, trappeopgang og sale får et nyt lyt og det historiske vingesus får en ekstra dimension, når man næsten kan høre fortidens trin på trappen.

Lydvandring på museer:

Museer er ofte bygget eller indrettet med et stort fokus på rum som medvirkende til fortælling. Ofte står rummene rent med enkle kunstværker og lyden kan gi os en mulighed for at dvæle i øjeblikket og dermed gå dybere ind i et kunstværk. Museer er også velegnet til fælles lydeksperimenter, der skaber et “før og et efter” og gir friske øjne til det visuelle.

Lydvandring i naturen for børn:

Lydvandringerne ønsker at give børn en sansemættet oplevelse af at være i naturen med musik som bindeled.  Undervejs komponeres sange til udvalgt natur. F.eks. Kunne der fortælles om egetræet; om eventyr som træet optræder i, om egenskaber og myter der knytter sig til, og sammen finder vi på små rim, der bliver til vers, der bliver til sange. Børnene synger og jeg spiller guitar. Evt danses simple former for kædedans.Børnene møder en troubadur-figur i form af mig, der spiller, synger og fortæller samt leder vandringen til de udvalgte steder. Nogle steder skal de blot lytte til en sang og en fortælling, andre gange skal de synge med på noget velkendt, men primært skal de selv finde på rim og melodier sammen med mig.